Berhitu PianoserviceGecertificeerd_pianostemmer.htmlshapeimage_1_link_0

Home   Stemmen  Aankoopkeuring  Tips  Contact

 
> Wilt u een afspraak maken? Klik hier of bel 0631750229Contact.html

Aankoopkeuring


Bij het kopen van een piano is het raadzaam een aankoopkeuring te laten verrichten door een pianostemmer of technicus. Bij deze aankoopkeuring krijgt u een zeer goed beeld van de technische staat van de piano. Speelt het allemaal wel naar behoren? Vallen de onderdelen van het mechaniek niet volgend jaar uit elkaar? Houdt de piano z’n stemming?


Er zijn genoeg punten die moeilijk te beoordelen zijn bij het kopen van een piano.


Een vergelijking... ik rijd een auto, maar als ik er 1 koop doe ik dat liever samen met iemand die weet wat er zich afspeelt onder de motorkap. Ik geef alleen maar gas, ik schakel en de auto rijdt? toch!? Het jaar daarna volgt de grote beurt... voelt u ‘m al?


Bij een piano is dit niet anders en veel mensen doen het bij de auto wel, maar beseffen het van de piano niet. Ook een pianodocent of pianist bekijkt vaak een piano vanuit een heel ander perspectief. Zij zijn immers niet specifiek opgeleid om de technische staat goed te kunnen beoordelen.


Ik zal met u de conditie van het instrument bespreken en een advies geven of dit wel of geen geschikt instrument is om te kopen, rekening houdend met uw persoonlijke wensen en budget.


Een aankoopkeuring kost 50 euro inclusief btw en voorrijkosten.
Pianostemmer in Woerden | Houten | Leidsche Rijn | Gouda | Zaandam | Hilversum

Vast stemtarief 75,-